Πως Πάμε

Με αυτοκίνητο από την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, με κατεύθυνση προς Σπάρτη, και πριν από την πόλη προς Μολάους, απ’ όπου ακολουθείτε τις πινακίδες προς Κυπαρίσσι. Η διαδρομή περνά από τα χωριά Ρειχέα, Λαμπόκαμπος και Χάρακας. Το τελευταίο μέρος της ορεινό και ολίγον τι κουραστικό. Εχει συνεχείς στροφές και χρειάζεται πολλή προσοχή. Η εναλλακτική διαδρομή είναι Σπάρτη – Γεράκι – Αγιος Δημήτριος – Κρεμαστή – Λαμπόκαμπος – Χάρακας – Κυπαρίσσι (περίπου 40 χλμ. μικρότερη της πρώτης).

Ο συντομότερος δρόμος είναι από το Γεράκι Λακωνίας. Λίγο πριν μπείτε στην Σπάρτη από Τρίπολη, στην γέφυρα του Ευρώτα θα ακολουθήσετε την πινακίδα προς Γεράκι που θα δείτε στο αριστερό σας χέρι. Αφού περάσετε μέσα από κάποια χωριά θα φτάσετε στο Γεράκι.Όταν φτάσετε στο Γεράκι θα ακολουθήσετε την ταμπέλα προς Αλεποχώρι- Αγίο Δημήτριο.

Σε όλες τις άλλες διασταυρώσεις μέσα στο Γεράκι ακολουθείτε τις πινακίδες για Μολάους-Μονεμβάσια. Στη συνέχεια περνάτε το Αλεποχώρι και όταν φτάσετε στον Άγιο Δημήτριο θα δείτε μια μεγάλη διασταύρωση μπροστά από ένα περίπτερο όπου θα έχει πινακίδα για Κυπαρίσσι. Μετά μέχρι να φτάσετε στο Κυπαρίσσι ακολουθείτε τις πινακίδες για Κυπαρίσσι. Τα τελευταία δέκα χιλιόμετρα από τον Χάρακα μέχρι το Κυπαρίσσι είναι φανταστικά με φοβερή θέα.

Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ Λακωνίας αναχωρούν από τον Κηφισό και από τον Αγιο Σπυρίδωνα του Πειραιά καθημερινά και φτάνουν μέχρι τους Μολάους. Από εκεί, πρέπει να πάρετε για Κυπαρίσσι είτε άλλο λεωφορείο είτε ταξί.